Featured Work / View All

Starwood House Prev: On the Boards Next: Space Pod

Aspen

501 Rio Grande Place

Suite 104

Aspen, CO 81611

+1 970 920 9428

Boulder

3550 Frontier Avenue

Unit A-2

Boulder, CO 80301

+1 720 277 0098

It is oxygen, the view. It settles your breathing. It raises your mood.

The view at Starwood House is for everyone. That is why it is in every room.

Using the foundations of an original structure, this Studio B home sets its sights squarely on the four 14,000-foot peaks and four valleys visible from this slope above Aspen.

Arrival at the residence is from the uphill side of the structure. It is an intimate and quiet outdoor space tucked amongst a grove of aspen trees. Then the view rushes to greet you upon entry through the front door, as the space unfolds across the upper level living zones (kitchen, living and dining area, master bedroom and bath) with floor-to-ceiling windows and doors spanning the entire south side. The terraces extend the living areas further along the hillside, for outdoor dining and social gathering.

The owner’s passion for Asian art is impeccably integrated with the interior design. The deliberative color palette, choices in finishings, textures applied for backdrops (the Shou Sugi Ban wood finish behind the dining room table, for example), down to the style of window frames demonstrates how Studio B keeps a keen eye on everything in view.

The form of the house is dominated by a cantilevered deck that extends the entire length of the building along the south façade, and unites a master suite with the living and dining spaces. To the north and up the slope, a separate guest suite set on top of the garage counter-balances the composition of the cantilevered deck and roof of the main house.